Natuursprokkels


Natuursprokkels was onze krantenrubriek.
Van 16 maart 1983 tot 20 oktober 2009 schreven wij natuurverhaaltjes over onze omgeving in de krant. Helaas heeft de redactie van het Twents Volksblad in oktober 2009 besloten een eind te maken aan de jarenlange samenwerking.
Als u Natuursprokkels niet kent, klik dan hier.


In de database vindt u alle stukjes die sinds maart 1983 in de krant hebben gestaan. Ze zijn ook allemaal op te roepen. U kunt surfen in de hele database of gericht zoeken. Raadpleeg eventueel eerst de zoekinstructies.

(zoekinstructies)

(zoekinstructies)
Geen copyright?
We hebben besloten om onder voorwaarden toestemming te verlenen deze stukjes te gebruiken voor verdere publicatie, bijvoorbeeld in uw eigen clubblad of plaatselijke krant. Die voorwaarden zijn:
  • citeren mag, mits woorden niet gewijzigd of verdraaid worden of door het selectief inkorten een andere betekenis aan het stukje geven (auteurswet 1912). Wel kunnen stukjes aangepast worden aan een plaatselijke situatie.
  • gebruiken onder vermelding van: de naam van de schrijver en de vermelding Eerder gepubliceerd in Twents Volkblad, rubriek Natuursprokkels, verzorgd door IVN-afdeling Hellendoorn-Nijverdal
  • De stukjes mogen niet gebruikt worden voor uitgaven in boekvorm.
  • Vooraf toestemming vragen is niet nodig. Wel willen we graag dat u het gebruik meldt via ons formulier.